De eredivisiedroom is voorbij voor Telstar

DOETINCHEM Geen kans meer op de eredivisie voor Telstar. Een afgeladen stadion De Vijverberg kreeg opnieuw een echte kraker voorgeschoteld in de return van de halve finale van de play-offs tussen de Graafschap en de club uit Velsen-Zuid. Het werd een duel waarin De Graafschap sterker was, maar ook een duel dat opnieuw een doelpuntenfestijn werd. Na de 2-0 bij de rust werd het via 3-2 (waarmee de stand 5-5 zou zijn over twee wedstrijden) uiteindelijk 4-2 voor De Graafschap. De ploeg uit Doetinchem gaat daarmee door naar de finale van de play-offs.

Telstar had de eerste wedstrijd tegen 'De Superboeren' donderdag thuis met 3-2 gewonnen in een duel waarin ook van alles gebeurde, veel doelpunte, rode kaarten en spanning.

Vooraf was niet zeker of Telstar-smaakmaker Melvin Platje zou kunnen spelen. Hij startte wel, maar moest al voor de rust gewisseld worden. Platje liep in de thuiswedstrijd een enkelblessure op, trainde de afgelopen dagen apart, maar kreeg toch te veel last van het gewricht.

Snelle 1-0
De eerste helft was duidelijk voor De Graafschap. Uit een hoekschop in de vierde minuut belandde de bal via het lichaam van Jasper van Heertum voor de voeten van Lars van Nieuwpoort, die de bal achter keeper Rody de Boer schoot.

Telstar overdonderd
Telstar leek overdonderd door die vroege achterstand en kwam niet aan voetballen toe. De Graafschap was met oud-Telstar-spelers Daryl van Mieghem, Tarik Tissoudali en Fabian Serrarens geregeld gevaarlijk. Voor de verdedigende linie van Telstar was keer op keer veel ruimte, doordat niet genoeg werd meeverdedigd door de middenvelders.

Na 25 minuten was het al 2-0 omdat Telstar de bal in de verdediging niet wegkreeg. De Graafschap mocht een hoekschop nemen die door Youssef El Jebli bij de eerste paal werd binnen gekopt.

Enige kans Telstar
De enige kans van Telstar in de eerste helft ontstond in de zestiende minuut toen Andrija Novakovich werd vastgehouden in het strafschopgebied, maar Pol van Boekel zag er geen strafschop in, ook al protesteerde Telstar tegen die beslissing. Keeper Rody de Boer zorgde met een groot aantal reddingen dat de ruststand tot 2-0 beperkt bleef.

Trainer Mike Snoei wisselde in de rust aanvoerder Frank Korpershoek voor Junior Toretta. Hoewel De Graafschap ook in de tweede helft gevaarlijker was kwam Telstar in de 58e minuut op 2-1. Mohamed Hamdaoui schoot een vrije trap van grote afstand achter keeper Bednarek.

Korte opleving
Daarmee leefde alles en iedereen van Telstar weer op. Een doelpunt erbij en Telstar zou in de finale van de play-offs staan. Maar nog geen tien minuten na de aansluittreffer van Hamdaoui werd het 3-1 toen Fabian Serrarens een voorzet, die door iedereen werd gemist, vrij kon binnentikken. Ook daarna waren de beste kansen voor De Graafschap tot keeper Filip Bednarek Mohamed Hamdaoui neerlegde. Andrija Novakovic schoot de gegeven penalty onberispelijk binnen: 3-2, een stand die verlenging zou betekenen.

Lang kon Telstar niet genieten van die stand, want vijf minuten later maakte Daryl van Mieghem er 4-2 van. De net ingevallen Oussama Zamouri kreeg nog een grote kans op de 4-3, maar hij schrok zo van die kans dat hij hands maakte bij de tweede paal.

Bij de laatste aanval van Telstar ging keeper Rody de Boer in een alles of niets poging mee naar voren maar dat leverde niets op. Telstar was er dichtbij, maar de eredivisie blijft dit seizoen buiten bereik van de ploeg van trainer Mike Snoei.

Opstelling Telstar: De Boer; Cabral, van Iperen (Zamouri/81), van Heertum, Brito; Korpershoek (Toretta/46), Lynen, Schouten, Platje (Sno/39), Novakovich en Hamdaoui

Opstelling De Graafschap: Bednareki; Abena, Straalman, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Diemers, El Jebli (v.Diermen/90+1), Klaasen; v.Mieghem, Serrarens, Tissoudali