Ga naar Content
Noord-Holland

AVROTROS is trots op Waylon: "Duidelijk een van de beste zangers"

13 mei 2018, 09.45 uur · Aangepast 13 mei 2018, 09.56 uur
Door: · Foto: ANP

AMSTERDAM Omroep AVROTROS is 'ontzettend trots' op de prestatie van Waylon op het Eurovisiesongfestival in Lissabon. De zanger behaalde met zijn nummer Outlaw in 'Em op de 18e plaats.

Waylon belandde op basis van de punten van de 43 vakjury's op de dertiende plek. Toen de stemmen van de televoters erbij kwamen, zakte hij naar achttien.

"De vakjury's hebben het nummer duidelijk hoger gewaardeerd dan het publiek. Dat betekent dat de zang in ieder geval in goede aarde viel. Het publiek let meer op de act en podiumpresentatie", aldus een woordvoerder van de omroep die jaarlijks de Nederlandse inzending organiseert.

"We zijn nog steeds ontzettend trots op hem. Hij heeft het ongelofelijk goed gedaan en was duidelijk een van de beste zangers van alle deelnemers. Zijn doel was countrymuziek naar een groot Europees podium brengen en dat is gelukt."

Waylon zelf is minder blij met zijn plek. "Achttiende was niet waar we voor gingen en ik vind ook dat we die plek niet verdienen", zei hij na afloop tegen de NOS. "We wilden een keer iets anders doen op Eurovisie."