Ga naar Content

Julianadorp ontzet over inkorten buslijn: "Kinderen maar halen met de auto"

JULIANADORP Ondanks de felle kritieken van buurtbewoners in Julianadorp, heeft busvervoerder Connexxion besloten buslijn 152 definitief in te korten. Kinderen in het dorp die in Schagen naar school gaan, maken veel gebruik van de lijn. Maar vanaf 22 juli rijdt de bus niet verder dan Callantsoog. Dat schiet Ilse Dieben in het verkeerde keelgat.

"Nu moeten we maar met de auto naar Callantsoog om de kinderen op te halen, met carpoolen of wat dan ook", aldus Ilse. Volgens haar heeft Connexxion gezegd dat de kinderen naar Den Helder Zuid moeten reizen en vanaf daar de trein moeten pakken naar Schagen. "Maar dat zijn hele lange reistijden en dan zit je met de extra kosten. Dat is gewoon echt niet haalbaar."

Ilse snapt niet hoe het zo ver heeft kunnen komen. Ze vindt dat het besluit genomen is zonder goede ruggespraak. "Bewoners zijn niet gehoord, ouders hadden geen inspraak. Met de scholen is overleg geweest, maar die zijn niet tevreden", aldus Ilse. 

Lees ook: Connexxion wijzigt groot aantal buslijnen in Noord-Holland

Niet alleen in Julianadorp wordt de dienstregeling compleet omgegooid. In heel Noord-Holland sneuvelen deze zomer veertien buslijnen. SP Statenlid Marnix Bruggeman vindt dat te ver gaan. "Dit is natuurlijk niet de eerste opheffing van buslijnen. We hadden eerder al het verdwijnen van een lijn op Texel. In West-Friesland zijn twee jaar geleden ook drie bussen verdwenen. Er komt maar geen einde aan", aldus Burggeman. 

'Geen bezuinigingen'
Ondanks dat de beslissingen definitief zijn, gaat de SP zich toch hardmaken om meer buslijnen terug te krijgen. "We komen met nieuwe acties. Wat ons betreft worden alle extra bezuinigingen ongedaan gemaakt." 

Foto: