Ga naar Content

Ronde van Noord-Holland zondag live bij NH Sport

ALKMAAR De 72e Ronde van Noord-Holland is zondag 13 mei live te zien bij NH Sport. De oudste wielerkoers van Nederland gaat over een afstand van 190 kilometer met start en finish in de Vondelstraat in Alkmaar.

Om 15.00 uur zendt NH 'De Proloog' uit. Nederlands kampioen Ramon Sinkeldam en voormalig profrenner Lieuwe Westtra zijn te gast bij presentator Maxim Horssels.

Om even na 15.00 uur laten we je een korte samenvatting zien van de eerste uren van de koers gevolgd door een rechtstreeks verslag van het laatste deel van de wedstrijd. De finish wordt tussen 16.30 en 17.00 uur verwacht. Dan weten we via de opvolger wordt van de winnaar van 2017 Fabio Jakobsen. Klik de video aan als je wilt zien hoe de editie van vorig jaar verliep. 

De Ronde van Noord-Holland is dit jaar onderdeel van de Holland Cup. Dat is een nieuwe competitie waarin een internationaal klassement wordt opgemaakt over zes Nederlandse 1.2 koersen. De Ronde van Noord-Holland is de vierde wedstrijd. Cees Bol gaat op dit moment aan de leiding in dit klassement. Of de 22-jarige coureur van SEG Racing Academy in de leiderstrui mag starten, is afhankelijk hoe op zaterdag de Ronde van Overijssel verloopt.

Het startschot bij de Ronde van Noord-Holland klinkt zondag om 12.01 uur. Dan vertrekt het peloton met renners van twaalf continental-ploegen en tien clubteams. Het wedstrijdcommentaar krijg je van Daan van den Berg en Jim van den Berg. 

Foto: NH