Michael Reiziger en jeugdopleiding Ajax winnen Rinus Michels Award

AMSTERDAM - ZWOLLE Jong Ajax-coach Michael Reiziger heeft vrijdagmiddag een Rinus Michel Award gewonnen voor beste trainer in de Jupiler League. De in Amstelveen geboren coach hield daarmee onder meer Telstar-trainer Mike Snoei achter zich in de verkiezing.

Reiziger vond de prijs niet alleen een verdienste van hemzelf. "Dit is een prachtige prijs voor de jongens. We hebben een pittig jaar achter de rug, met diepte- en hoogtepunten. De jongens hebben laten zien dat ze met tegenslag om kunnen gaan en daar is deze prijs een beloning voor."

Geen prijs voor Van den Brom
Philip Cocu, trainer van PSV, werd door zijn collega-trainers eveneens beloond met een Rinus Michels Award. Naast Cocu was ook AZ-trainer John van den Brom en Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst genomineerd.

Ajax beste jeugdopleiding
De jeugdopleiding van Ajax is ook in de prijzen gevallen op het druk bezochte trainerscongres in Zwolle. De Amsterdamse opleiding was met de opleiding van PSV en AZ in de race. "Ik zie dit als een mooie waardering voor het traject dat we zes jaar geleden zijn gestart", sprak hoofdjeugd opleiding Said Ouaali. "Het doel is steeds om de randvoorwaarden zo te creëren dat spelers zich optimaal kunnen ontwikkelen. er breken veel jeugdspelers door bij de eigen club en daar zijn we heel trots op."

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws