Ga naar Content
Noord-Holland

Bagagepersoneel Schiphol voert voor vijfde keer in korte tijd actie

11 mei 2018, 17.21 uur · Aangepast 11 mei 2018, 22.46 uur
Door: · Foto: Shutterstock

SCHIPHOL Het bagagepersoneel op Schiphol legt aankomend weekend meerdere malen het werk neer om in actie te komen tegen de werkdruk. Dat meldt de FNV. Het is de vijfde keer dat de bagage- en vrachtafhandelaars op de luchthaven staken voor betere werkomstandigheden.

Gedurende het hele weekend zullen de medewerkers meerdere korte werkonderbrekingen houden. Bij de in-checkbalies, de bagageafhandeling en tijdens het laden-en-lossen van het vliegtuig zullen er dan soms geen medewerkers aan het werk zijn. Daarom moeten reizigers rekening houden met korte vertragingen.

Lees ook: Bagagepersoneel Schiphol voert opnieuw actie: FNV waarschuwt voor 'onrustig weekend'

Medewerkers van de bedrijven AviaPartner, Swissport en Menzies zijn ontevreden over de hoogte van het loon, de werkdruk en de werktijden. Daarom voeren ze al geruime tijd actie. Tot nog toe zonder resultaat. 

FNV Luchtvaart roept Schiphol op om de concurrentie tussen de afhandelbedrijven te stoppen. Luchtvaartmaatschappijen besteden de passagiersafhandeling graag uit, waarbij ze op zoek gaan naar het voordeligste aanbod. Dat gaat volgens de FNV 'over de ruggen van de werknemers'.