Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

KWF waarschuwt ouders: 'Smeer je kinderen elke twee uur in'

9 mei 2018, 23.54 uur

AMSTERDAM Omdat huidkanker de meest voorkomende kankersoort in Nederland is, vroeg KWF Kankerbestrijding vandaag nog maar eens aandacht voor het probleem. Dat deden ze niet geheel toevallig op een dag dat de zon weer volop brandde en het kwik opliep richting de 25 graden.

Onder het motto 'smeren, kleren en weren' werd er in Amsterdam vandaag daarom massaal gesmeerd en gaven medewerkers van het KWF ouders en kinderen voorlichting over hoe ze zich het beste kunnen beschermen tegen de zon.

Risico het grootst bij jonge kinderen
Bij ruim 55.000 mensen wordt jaarlijks huidkanker geconstateerd in Nederland. Daarom is het belangrijk dat mensen zich goed insmeren. "Vooral kinderen, want als je op jonge leeftijd verbrandt, dan loop je een extra hoog risico om huidkanker te krijgen", benadruk Annebel Schipper van het KWF.

"Mensen weten wel dat ze zich in moeten smeren, maar vergeten vaak dat het elke twee uur herhaald moeten worden", aldus Schipper. Daarnaast is sowieso aan te raden om tussen 12.00 uur en 15.00 uur de zon helemaal te mijden.