Ga naar Content

Papegaai Coco weer terug bij baasjes: "Hij zat ons uit te lachen"

BEVERWIJK Ontroostbaar was het 13-jarige zoontje van Yassine Kedidi. Papegaai Coco vloog gisteren door de openslaande deuren en was een dag lang zoek. Tot Coco vanmiddag opeens werd gezien in een hoge boom. Daarna was het nog een hele opgave om de papegaai veilig naar beneden te krijgen.

"We werden gebeld dat een vrouw hem gezien had in de Creutzberglaan. Ze zag zijn rode staartje", vertelt zijn baasje aan NH Nieuws. "We zijn toen direct die kant op gegaan, maar het was nog een heel gedoe om hem beneden te krijgen." Coco kreeg het namelijk aan de stok met een ekster en dreigde een bosgebied in te vliegen. "We hadden de hoop al bijna weer opgegeven."

Lees ook: Papegaai Coco vermist in Beverwijk: "Was een cadeautje voor m'n zoon"

De eigenwijze papegaai vloog echter een rondje en kwam weer in de boom terecht. Hij had zijn baasjes inmiddels op de grond zien staan. "Maar hij zat ons gewoon uit te lachen", blikt zijn baasje terug. Pas toen de buurvrouw de vogel een stukje appel voor hem hield, liet Coco zich lokken. "Daarna hebben we hem met behulp van de brandweer uit de boom gekregen."

Foto: Yassine Kedidi