Extra tribune Telstar voor kraker tegen De Graafschap

0
Whatsapp

Noord-Holland

Extra tribune Telstar voor kraker tegen De Graafschap

10 mei 2018, 07.30 uur · Aangepast 10 mei 2018, 08.22 uur

VELSEN-ZUID Bovenop de normale capaciteit van rond de 3.000 plekken, kunnen 1.200 mensen extra vandaag kijken naar de kraker Telstar-De Graafschap in de play-offs van de Jupiler League. De wedstrijd is volledig uitverkocht.

Op de met onkruid begroeide Noordtribune achter het doel is het zo vlak voor de wedstrijd een drukte van belang. Om de grote belangstelling te kunnen beantwoorden wordt hard gewerkt om extra plaatsen te creëren.

Persvoorlichter Dennis Bliek ziet het lachend aan. Eindelijk kunnen er weer mensen zitten op de plek waar reclamedoeken lange tijd het verval van de vergane stenen staantribune camoufleerden. "Daardoor heeft het stadion nu weer echt vier zijden. Zoals het hoort", zegt Bliek.

Lees ook: VIDEO: Simon Kistemaker fluit heet potje tussen mascottes van Telstar en De Graafschap

Hoe lang de tribune blijft staan, is afhankelijk van de resultaten in de play-offs. Bij eventuele promotie zal er grote behoefte zijn aan extra capaciteit. In de eredivisie zal het storm gaan lopen in Velsen-Zuid.

Zover wil Bliek nog niet vooruit kijken. Eerst maar eens een ronde verder ten koste van De Graafschap. "Dat moet kunnen. We hebben het goed gedaan in de competitie. Waarom zouden we die lijn niet gewoon kunnen doortrekken?"

Whatsapp