Ga naar Content
Noord-Holland

Automobilist mist verkeerspaaltje en rijdt cabrio aan gort

8 mei 2018, 22.12 uur
Door: · Foto: Patricia Bromet

ZAANDAM Een automobilist heeft vanmiddag in de Zaandamse Peperstraat zijn cabriolet naar de filistijnen geholpen door over een verkeerspaaltje te rijden.

Dat blijkt uit foto's die getuige Paula van Swieten in de Facebook-groep Je bent Zaankanter als... heeft geplaatst. Uit de begeleidende tekst blijkt dat ze meeleeft met de eigenaar van cabrio. "Total loss. Zo erg. Klaar nu met die rotpalen." De automobilist is inderdaad niet de eerste die paaltjes mist: nog maar twee weken geleden overkwam de politie op exact dezelfde plek hetzelfde. 

Lees ook: Politie rijdt zich stuk op paaltje op de weg

De paaltjes - die ook wel pollers worden genoemd - beletten automobilisten de binnenstad in te rijden, waardoor het Zaandamse centrum autoluw blijft. Voor sommige auto's, zoals taxi's en ondernemers, gaan de paaltjes wel omlaag. 

Verkeerslichten gemist
Om naderende automobilisten te waarschuwen staan er naast de pollers verkeerslichten die op rood staan als de pollers boven de grond uitkomen en op groen staan als ze in de grond zijn weggezakt. Blijkbaar heeft de bestuurder van de auto dat signaal gemist. 

Lees ook: Gehate paaltjes binnenstad Alkmaar definitief de grond in: "Dit is een feestdag"

Ogenschijnlijk lijkt de cabriolet ongehavend, maar het onderstel van de auto is flink beschadigd, getuige de plas olie die eronder ligt. Ook de poller zit onder de olie, blijkt uit een foto die van een van de hogere verdiepingen van een naastgelegen gebouw is genomen.