Ga naar Content
Noord-Holland

Hilversum herdenkt MH17-slachtoffers tot 2022 met zonnebloemen

8 mei 2018, 21.22 uur
Door: · Foto: Gemeente Hilversum

HILVERSUM Ze staan nog bij de kweker, maar binnenkort fleuren ze het Hilversumse straatbeeld weer op. En het is niet de laatste keer, want de gemeente maakte vandaag bekend dat het de zonnebloem als symbool van de herdenking van de Hilversumse MH17-slachtoffers in ieder geval tot 2022 in ere houdt.

Zoals al vorig jaar worden er ook dit jaar in aanloop naar 17 juli - de dag waarop in 2014 Malaysia Airlines-vlucht MH17 boven oost-Oekraïene uit de lucht werd geschoten - weer 35 bakken met honderden zonnebloemen kriskras door de stad geplaatst. Dat gebeurt onder meer bij de St. Vituskerk, het station en op verschillende rotondes. 

Lees ook: Hilversum herdenkt MH17-slachtoffers met honderden zonnebloemen

De bloem is niet willekeurig gekozen, want het toestel stortte neer in een veld zonnebloemen. "Ze staan symbool voor de ramp met MH17", benadrukte een woordvoerder van de gemeente vorig jaar. Bij de ramp kwamen 15 inwoners van de stad om het leven.  

Lees ook: In memoriam: de Noord-Hollandse slachtoffers van de MH17-ramp

"De vliegramp met MH17 heeft diepe wonden achtergelaten", citeert de gemeente Hilversum burgemeester Broertjes in een bericht op Facebook. "De tijd verstrijkt, maar de slachtoffers worden nog dagelijks gemist. Daarom vinden we het belangrijk om hen op Hilversumse wijze te blijven herdenken."