Ga naar Content
Sport

Koen Stam tekent contract als trainer van Jong AZ

8 mei 2018, 17.46 uur · Aangepast 8 mei 2018, 18.03 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Jeffrey van Bakel

ALKMAAR We meldden al eerder dat Koen Stam de opvolger zou worden van Martin Haar bij Jong AZ. Vandaag tekende hij het contract dat hem tot medio 2020 aan de club bindt.

De 31-jarige oefenmeester uit Schagen doorliep zelf de AZ Jeugdopleiding, maar aan zijn actieve voetbalcarrière kwam door blessureleed vroegtijdig een einde. De voormalig jeugdinternational richtte zich vervolgens op een loopbaan als trainer. Na één jaar AZ Onder 15 (waarmee hij de landstitel pakte) had hij de voorbije seizoenen AZ Onder 19 onder zijn hoede. Bij deze ploeg werkte hij met veel toptalenten die uiteindelijk vaste waardes werden in de A-selectie.

"Volgende stap"
"Ik ben heel blij dat ik mijn volgende stap bij AZ kan zetten", reageert Stam op de site van de Alkmaarders. Binnenkort is hij in het bezit van de hoogste trainerspapieren. "Het worden ook mijn eerste stappen als coach betaald voetbal. De afgelopen jaren heb ik bij AZ Onder 19 al gewerkt met een leeftijdscategorie waarin de spelers steeds nadrukkelijker toewerken naar AZ 1. Bij Jong AZ tref ik een ploeg waarin het nog meer op finetuning van dat proces aankomt. Daar kijk ik enorm naar uit."

Directeur Voetbalzaken Max Huiberts omschrijft de nieuwe verbintenis van Stam, die sinds 2012 onder contract staat bij AZ, als 'een mooie volgende stap voor Koen'. "Dit past goed bij hoe AZ met mensen omgaat. Je krijgt hier de ruimte om door te groeien in de organisatie en Koen is daar het volgende voorbeeld van."