Ga naar Content

Twiskemolen heeft kap en wieken terug na verwoestende storm: "Helemaal geweldig!"

LANDSMEER Een prachtige dag, vooral voor molenaar Marcel Koops. Na anderhalf jaar zijn er weer een kap en wieken geplaatst op zijn Twiskemolen.

De grote grijns is niet van het gezicht van Marcel af te krijgen. "Zoals de molen er nu weer uitziet is het weer gewoon echt een molen. En ik ben natuurlijk in hart en nieren molenaar, dus ik vind het helemaal geweldig!"

Lees ook: Reparatie van verwoeste Twiskemolen bijna voltooid: 'hart van de molen' weer terug

Anderhalf jaar geleden werd het monument verwoest door een enorme windhoos. "Dan vergaat even je wereld", aldus Marcel. De polder kon al die tijd wel elektrisch bemalen worden, maar daar is voor een molenaar natuurlijk niets aan. Ook werd een tijdelijk dak op de molen geplaatst.

"Hoera!"
Vanaf vandaag lijkt de molen eindelijk weer op een echte molen. Ook buurtbewoners zijn dolblij. "Hoera, hoera! We hebben echt maanden naar alleen maar een molen gekeken met een heel bijzonder topje erop en geen wieken."

De komende week wordt ook het houtwerk op de wieken geplaatst en komen de zeilen er op. Molenaar Marcel verwacht dat de molen binnen anderhalve week weer draait.

Foto: