Ga naar Content
Sport

VIDEO: Simon Kistemaker fluit heet potje tussen mascottes van Telstar en De Graafschap

8 mei 2018, 15.35 uur · Aangepast 8 mei 2018, 16.52 uur
Door: · Foto: Achterhoekfoto.nl

VELSEN-ZUID Als het donderdag net zo'n wedstrijd wordt tussen Telstar en De Graafschap als tussen mascottes Witje de Leeuw en Guus de Zebra, dan belooft het 'een thriller' te worden in Velsen-Zuid. De twee ontmoetten elkaar op het veld van Telstar voor een opwarmwedstrijd, onder leiding van niemand minder dan hét icoon van beide clubs, oud-trainer Simon Kistemaker.

Guus de Zebra meldde zich, via een autocombi-kaart, in een warm Velsen-Zuid. Witje de Leeuw zorgde voor een vriendschappelijk onthaal van de Superboer, die het na ruim twee uur rijden toch wel wat warm had gekregen in de auto.

De Kist
En wie anders kan zo'n wedstrijd beter leiden dan Simon Kistemaker, de man die als trainer bij beide clubs enorme successen boekte. "Grommen, bijten, alles mag", beveelt hij de leeuw en de zebra voor de aftrap. "Maar eigenlijk is het niet eerlijk, een zebra tegen een leeuw. Jij moet het dus van je snelheid hebben Guus." Een ander icoon van Telstar, supporter Jomanda, is uiteraard ook aanwezig en probeert Witje de Leeuw naar de overwinning te toeteren.

Heet
Wat volgt is een wedstrijd waar de vonken en haren vanaf vliegen. Een grommende leeuw, een pijlsnelle zebra en een scheidsrechter die er messscherp bovenop zit. Tot grote frustratie van 'De Kist' missen beiden nogal wat kansen. "Heb je je bril niet op? Normaal houden ze natuurlijk een middagslaapje nu." Benieuwd hoe de wedstrijd is afgelopen? Kijk maar naar het videoverslag!

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.