Noord-Holland

De Peiling: Zijn er te weinig openbare dames-wc's?

8 mei 2018, 13.48 uur · Aangepast 8 mei 2018, 15.15 uur

- NOORD-HOLLAND Actiegroep Zeikwijf vindt dat er te weinig openbare damestoiletten zijn. Voor mannen zijn er volop urinoirs en plaskruizen. Vrouwen staan lang in de rij voor een enkele wc.

Koningsdag
De SP in Amsterdam heeft raadsvragen gesteld over het opvallende verschil in extra plasplekken op Koningsdag in de stad. Voor mannen plaatste de gemeente 412 extra plasplekken in de stad. Voor vrouwen zestien.

Actie Zeikwijf
"Die verhouding is natuurlijk echt van de zotte, dit klopt van geen kant", zegt Cathelijne Hornstra van de Actiegroep Zeikwijf tegen AT5. "De gemeente moet echt veel meer plasgelegenheden hebben, vooral voor vrouwen." Volgens de actiegroep staan vrouwen in lange rijen voor openbare toiletten, terwijl er voor mannen vaak wel voldoende plasgelegenheden zijn.

Wat vind jij?
Hebben de dames gelijk en zijn er veel te weinig openbare toiletten voor vrouwen? Hoe los jij dat op? Ga je plassen in een café en moet je daar dan voor betalen? Of ben jij wereldkampioen ophouden? We horen het graag van je!

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel 088-8505152 als je mee wilt praten. De meeste reacties op De Peiling staan op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar depeiling@nhnieuws.nl.