Ga naar Content
Noord-Holland

Aanrijding op spoor in Schagen: treinverkeer na uren hervat

7 mei 2018, 17.34 uur · Aangepast 7 mei 2018, 20.32 uur
Door: · Foto: Jasper Lammers

SCHAGEN Door een aanrijding op het spoor in Schagen heeft het treinverkeer tussen Schagen en Anna Paulowna een groot deel van de middag platgelegen. Inmiddels zijn de sporen weer vrijgegeven en de treindienst weer opgestart.

De aanrijding vond iets na 15.00 uur plaats ten noorden van Schagen, nabij de Keinsmerweg. Snel daarna meldde de Officier van Dienst Rail van ProRail op Twitter dat incidentenbestrijders onderweg waren naar de plek van het ongeval. Er werdook een traumahelikopter opgeroepen, maar die werd korte tijd later geannuleerd.

De politie gaat niet uit van een ongeval, laat een woordvoerder weten. De NS meldde dat de extra reistijd als gevolg van de aanrijding kon oplopen tot een uur. Om reizigers tijdens de stremming toch op de plek van bestemming te krijgen, zette het bedrijf bussen in tussen Schagen en Anna Paulowna.

Hulpsite
In Nederland hebben naar schatting een half miljoen mensen suïcidale gedachten. Een van de organisaties die zich bezighoudt met hulp aan mensen die nadenken over zelfmoord is 113Online. Deze online-hulporganisatie heeft ook een telefonische hulplijn: 0900 0113. Mensen kunnen daar anoniem en vertrouwelijk terecht. Ook biedt de website veel informatie en achtergronden over suïcidale gedachten en gevoelens.

Foto: Jasper Lammers