Ga naar Content

Ron Vlaar wil graag verlengen bij AZ: "Als het aan mij ligt komt het wel goed"

WEESP In zijn achtertuin vertelt Ron Vlaar dat hij graag na de zomer ook nog bij AZ wil voetballen. De aanvoerder is in gesprek met de Alkmaarse club. "AZ heeft een voorstel gedaan en wij een tegenvoorstel."

"We zijn in gesprek. Wat mij betreft is alles zo snel mogelijk duidelijk, dan weet iedereen waar die aan toe is. Als het aan mij ligt, dan komt het wel goed", aldus Ron Vlaar over een contractverlenging. De centrale verdediger speelde afgelopen seizoen twaalf competitiewedstrijden. Vooral door blessures waren dat er minder dan vooraf gehoopt.  

De centrale verdediger is inmiddels 33 jaar en wil graag na zijn actieve carrière in Alkmaar blijven. "Ik heb met Max Huiberts en Robert Eenhoorn gezeten en gesproken over mijn rol na mijn voetballoopbaan. In eerste instantie denk ik als trainer, maar dat moet ik eerst ervaren. Dat zal waarschijnlijk volgend seizoen ook gaan gebeuren, dat ik mijn kop om de hoek steek hoe andere zaken binnen de club reilen en zeilen."

Vlaar gaat eerst met zijn teamgenoten naar Ibiza voor een korte vakantie. De eerste training staat 24 juni op het programma en Vlaar hoopt daar dus bij te zijn.

Foto: Pro Shots/Stanley Gontha