Ga naar Content

FC Knudde gaat wél naar het WK: na 25 jaar weer nieuw album

AMSTELVEEN We zijn er straks in Rusland gewoon bij om ons te meten met de sterkste voetballers ter wereld. Niet met de Oranje-mannen van bondscoach Koeman, maar met FC Knudde, onder aanvoering van hun nieuwe sterspeler Jopie Druijff uit Cementdorp.

Liefst vijfentwintig jaar hebben de Knudde-fans moeten wachten op een nieuw album. Maar straks, vlak voor het WK, ligt er een nieuw avontuur in de winkel.

Knudde krijgt een speciale uitnodiging van de Russische president Spoetin. Er moet op zijn wereldkampioenschap ook gelachen worden, vindt 'ie. Maar wat niemand weet, is dat Knudde een nieuwe aanwinst heeft: Jopie Druijff. Dankzij zijn inbreng krijgt de openingswedstrijd tegen Rusland een verrassende wending.

Spijt
Dat we zo lang hebben moeten wachten op een nieuw Knudde-album heeft een reden: jaren geleden verkocht bedenker Toon van Driel namelijk zijn rechten voor de lange verhalen van Knudde. Daar kreeg hij spijt van. En gelukkig voor alle fans kocht hij de rechten weer terug van zijn toenmalige uitgever, met dit nieuwe album als resultaat.

Foto: NH Nieuws