Start van hoofdcontent
NL
V

Waar kun je zwemmen in het Gooi?

7 mei 2018, 12.45 uur · Aangepast 7 mei 2018, 13.48 uur · Foto: ANP

HILVERSUM Nog tot en met woensdag hebben we te maken met zomers weer. De zon schijnt volop en de temperaturen liggen rond de 25 graden. Veel kinderen genieten nog van een extra lange meivakantie en waar kunnen zij deze dagen nu beter vertoeven dan aan het water? Dan is het alleen wel handig om te weten waar je terecht kunt. Check het hier!

In 't Gooi zijn er mogelijkheden te over om je onder te dompelen in het water. Naast tal van plassen liggen er meerdere strandjes aan het Gooimeer en IJmeer. Volgens de site zwemwater.nl is de kwaliteit van de meeste stranden daar uitstekend. 

Lees ook: Reddingsbrigade waarschuwt voor onderkoeling en kramp door koud zwemwater

Ook kun je prima zwemmen bij de strandjes aan de Ankeveense Plassen. Iets zuidelijker, bij de Loosdrechtse plassen, kun je beter aan de kant blijven. Aan het Vuntusstrand geldt er zelfs een waarschuwing voor de aanwezigheid van blauwalgen in het water. Als je daar gaat zwemmen loop je risico op huidirritatie en maag- en darmklachten.  

Mocht je daadwerkelijk een duik nemen deze dagen, hou er dan rekening mee dat het water nog erg koud is. De zeewatertemperatuur ligt rond de 10 graden. De watertemperatuur van plassen en meertjes ligt een paar graden hoger. Check hier het volledige overzicht van waar je in jouw regio veilig kunt zwemmen.