Ga naar Content

VIDEO: Zandvoorter helpt ganzenfamilies drukke weg over te steken

ZANDVOORT De zoon van Teresa Mok uit Zandvoort twijfelde vanochtend geen moment toen hij vijf ganzenfamilies tegenkwam die een drukke weg wilden oversteken. Om te voorkomen dat de ganzen aangereden zouden worden, begeleidde Marcel de dieren naar hun eindbestemming.

Marcel (40) vertrok vanochtend om 7.00 uur naar zijn werk, toen hij plotseling de ganzenfamilies op de Van Lennepweg spotte. Hij was bang dat ze de oversteek niet zouden overleven en besloot in actie te komen. "Marcel is een echte dierenliefhebber en de gansjes waren zo superschattig", zegt Teresa tegen NH Nieuws.

"Trots op mijn zoon"
De dieren vertrokken vanuit een vijver bij Center Parcs, dat ten noorden van de Van Lennepweg ligt, en waren onderweg naar een klein vijvertje richting het zuiden bij de Martinus Nijhoffstraat. Marcel begeleidde de dieren naar hun bestemming en maande onderweg zelfs het verkeer even te wachten.

De ganzen kwamen dankzij hun redder in nood heelhuids aan bij het vijvertje bij de Martinus Nijhoffstraat. "Het verbaast me niet dat hij dit deed. Ik ben trots op mijn zoon!"

Foto: