Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Sportclub met ballen: Stefanie van der Gragt uithangbord voor Winkel

6 mei 2018, 19.16 uur · Aangepast 6 mei 2018, 21.32 uur · Foto: NH/Dennis Nieuwenhuis

WINKEL International van de Oranje Leeuwinnen, Stefanie van der Gragt, is een echt uithangbord voor het vrouwenvoetbal bij voetbalvereniging Winkel. Daar kwam verslaggever Dennis Nieuwenhuis zondag achter bij zijn bezoek aan de vereniging.

Van der Gragt helpt mee bij de trainingen van het eerste vrouwenelftal samen met John Bijvoet. De dames leren veel van haar en er zit volgens Bijvoet veel talent bij de vrouwen. "Er zit absoluut talent in, het is jammer dat we alleen heel veel speelsters van buitenaf hebben hè. Tuurlijk hebben we ze nodig, maar er komt een talentvolle lichting aan". De dames van Winkel maken een goede kans op promotie naar de eerste klasse. Volgens Bijvoet hebben ze daar absoluut iets te zoeken. "We hebben heel veel meisjes jeugelftallen waar veel talent in loopt en als we dat kunnen behouden denk ik dat het goed moet komen".

Ook mannen zeer succesvol
Niet alleen de vrouwen draaien goed mee in hun tweede klasse, maar ook de mannen in de vierde klasse A. Zij staan ruim bovenaan en konden, met een beetje geluk, de titel in de wacht slepen tegen SRC. De club was er volgens voorzitter Andre Buikema klaar voor. "Als we vandaag kampioen worden dan doen we het zonder bloemen, maar gaan we andere leuke dingen doen. We gaan wel met een platte kar door het dorp als we het redden", vertelt Buikema. Het kwam niet zo ver voor Winkel. De thuisploeg won wel, het werd 5-2 tegen SRC, maar concurrent Succes won ook. Hierdoor werd het feest in ieder geval met een week uitgesteld.

Broodje bal geen bedreiging voor St. George
Met nog enkele weken te gaan wordt de strijd om de 'broodje bal trofee' steeds spannender. Vorige week nam St. George met een 9,5 de koppositie over van Egmondia en Duinrand S. Dennis was benieuwd of Winkel dit kon overtreffen. Aan de dames in de keuken bij Winkel lag het niet. Zij probeerden Dennis op allerlei manieren te beïnvloeden en zo een hoog cijfer in de wacht te slepen. Uiteindelijk gaf Dennis, na een kritische keuring, het broodje bal een 8,5.

Wil je dat Dennis Nieuwenhuis ook eens bij jullie club op bezoek komt? Geef je dan op via [email protected] en Dennis komt binnenkort misschien een keertje langs. Sportclub met ballen wordt dit seizoen iedere zondagmiddag tussen 14.00 uur en 18.00 uur uitgezonden op NH Radio. Volgende week is Dennis te gast bij korfbalvereniging AW.DTV die uitkomt in de ereklasse A.