Noord-Holland

Politie waarschuwt baasjes honden niet in snikhete auto te laten zitten

6 mei 2018, 20.27 uur · Aangepast 7 mei 2018, 09.58 uur · Foto: Facebook

Whatsapp

HAARLEM Met het mooie weer waarschuwt de politie er weer voor honden niet in de auto te laten zitten. De temperatuur kan in zo’n auto namelijk - zelfs met het raam op een kier - al snel oplopen tot boven de 45 graden.

"Alle reden om uw geliefde huisdier niet te laten sterven", aldus de politie Haarlem op Twitter. "Laat uw hond dus niet achter in de auto. Ziet u een voertuig staan waar dit wel gebeurd? Bel dan de politie", besluit het bericht. 

Lees ook: Hond in 'snikhete' auto achtergelaten in Amsterdam

Ondanks de waarschuwingen zijn er toch nog mensen die hun hond ‘eventjes’ in de auto achterlaten. Zo zagen omstanders vanmiddag op het Damplein in Purmerend een hond een kwartier lang alleen in een geparkeerde auto zitten. Het raam van de auto stond op een klein kiertje.

Een van de getuigen belde boos de politie toen ze de hond aantrof. "Jongens, leren we het nooit?", aldus de vrouw op Facebook. Vele anderen reageren ook vol ongeloof. "Ik sla met alle liefde het raam in", zegt iemand anders. 

Volgens de omstanders kwamen de eigenaren na een kwartiertje terug. "We waren maar een paar minuutjes weg", zou een van de baasjes hebben gezegd tegen een ooggetuige. 

Whatsapp