Ga naar Content

Baasjes gereanimeerd hondje ontmoeten helden van de brandweer

VELSEN-ZUID Het was een emotionele dag voor de familie Van der Vis uit IJmuiden. Afgelopen zondag ontstond er brand in hun woning. De brandweermannen redden hun hondje Jake uit de vlammen en reanimeerden het beestje vervolgens met succes. Vandaag gingen ze langs bij de redders van de brandweer in Velsen-Zuid. "Het was vooral voor de kleine jongen emotioneel", vertelt vader Martin.

De tranen rollen over de wangen van Jessie, het jongste baasje van Jake. Alles wat de afgelopen week op hem af is gekomen, lijkt weer even terug te komen wanneer hij de brandweerman knuffelt die zijn hondje heeft gereanimeerd. "Ben je blij met je hondje?", vraagt de brandweerman terwijl Jessie de tranen van zijn wangen veegt. "Hij wil al zo lang brandweerman Glenn bedanken", laat Martin weten. "Nu is het eindelijk zover voor hem."

Reanimatie
Tijdens de brand kon de familie zelf uit hun woning vluchten, maar in alle haast was er geen tijd om het hondje mee te nemen. De brandweermannen twijfelden geen moment en redden Jake uit de woning. "Hij heeft mazzel gehad. De bench was al gloeiend heet, maar doordat er een deken overheen lag, heeft hij geen brandwonden opgelopen."

Lees ook: Familie is brandweerheld eeuwig dankbaar voor reanimatie hondje: "Heel diep respect!"

Toch raakte het hondje door de rook buiten bewustzijn. Brandweerman Glenn Gerrits probeerde daarom Jake te reanimeren. "Maar het kapje van de zuurstoffles past natuurlijk niet om een hondensnuit. Dus ik heb zelf de zuurstof ingeademd en vervolgens in zijn snuitje geblazen", legt hij uit. "Na enige tijd opende hij weer zijn oogjes en deed hij het weer."

Afleiding
Om de kinderen even af te leiden van alle ellende mochten ze een kijkje nemen achter de schermen. Ze werden door de brandweermannen meegenomen in de hoogwerker en mochten even spelen met de brandslang. "Het is heel fijn dat dit even kan", vertelt Martin. "Het maakt het allemaal net wat minder erg voor hun."

Foto: