Ga naar Content

Limmen viert bloemendagen zonder beschadigde Corneliuskerk

LIMMEN Na de grote brand van afgelopen donderdag, is het de eerste keer dat de Corneliuskerk niet mee kan doen aan de jaarlijkse bloemendagen. Voor Joop Koppes is dat even wennen. Hij is al sinds 1972 één van de beheerders van de kerk.

In de straten is het een drukte van belang. De vele toeristen fietsen langs de versierde huizen en de vlaggen die uithangen. De meeste focus is gericht op de bloemen, maar de afgebrande Corneliuskerk valt nog altijd op. Mensen stappen van de fiets om een foto te maken en bewoners praten er nog steeds over. 

Lees ook: Limmen komt bij van verwoestende brand: "Kerk betekende heel veel voor ons dorp"

Afgelopen donderdag ontstond er brand in de Corneliuskerk. Ondanks het snelle handelen van de brandweer, is een deel van de kerk afgebrand. Veel toeristen komen ook vandaag nog kijken naar de schade. "De voorkant lijkt nog heel mooi, maar de achterkant is helemaal kapot", vertelt een aangeslagen Koppes aan NH Nieuws. 

Bloemendagen
Normaal gesproken zou er voor de kerk een werkstuk van bloemen te zien zijn, maar dit jaar is de kerk afgezet met hekken. "De kerk heeft altijd meegedaan. Als monument openden ze altijd de deuren zodat bezoekers een kijkje konden nemen. Dus dat missen we dit jaar wel", legt Koppes uit. 

Lees ook: Prikploegen druk voor Bloemendagen Limmen: "Het schaartje is voor de finishing touch"

Ondertussen laten de inwoners van Limmen het er niet bij zitten. Ze willen in actie komen om de kerk weer zo spoedig mogelijk op te bouwen. "Iedereen hier is er mee bezig. Ik heb goede hoop op de toekomst. Zeker weten", vertelt hij zelfverzekerd. 

Foto: