Ga naar Content
Noord-Holland

Bagagepersoneel Schiphol voert opnieuw actie: FNV waarschuwt voor 'onrustig weekend'

5 mei 2018, 10.40 uur · Aangepast 5 mei 2018, 11.11 uur
Door: · Foto: Shutterstock

SCHIPHOL Medewerkers van bagage- en vrachtafhandelaars op Schiphol komen dit weekend voor de vierde keer in actie om een betere cao af te dwingen. Opnieuw houden ze stiptheidsacties en werkonderbrekingen, die niet lang zullen duren, maar wel tot vertragingen kunnen leiden.

Daarvoor waarschuwt vakbond FNV vanochtend. Reizigers krijgen het advies om de websites en berichtgeving van Schiphol in de gaten te houden. 

Lees ook: Begrip voor staking bagagepersoneel Schiphol: "Maar je wilt ook gewoon je vlucht halen" 

Medewerkers van de bedrijven AviaPartner, Swissport en Menzies zijn ontevreden over de hoogte van het loon, de werkdruk en de werktijden. voeren al geruime tijd actie om een hoger salaris en betere arbeidsvoorwaarden af te dwingen, maar tot nog toe zonder resultaat. 

"De werknemers zijn boos over de starre houding van hun werkgevers", schrijft FNV Luchtvaart in een persbericht. "De werkgevers zijn al jaren niet bereid afspraken te maken over een fatsoenlijke loonsverhoging en evrlaging van de werkdruk."

Koningsdag
De laatste werkonderbrekingen waren afgelopen donderdag, maar die leverden geen grote vertragingen op. Ook op Koningsdag kwamen de medewerkers in actie. 

Omdat die dag samenviel met het begin van de meivakantie, bestond de vrees dat veel vluchten met vertraging zouden vertrekken. Toch bleef het oponthoud ook die dag beperkt. Veel vakantiegangers die vorig weekend vertrokken, keren dit weekend terug op de luchthaven.

Lees ook: Bagagepersoneel staakt tijdens topdrukte op Schiphol

Dit weekend legt het personeel op het platform (laden en lossen), bij de incheckbalies en bij de bagageafhandeling het werk verspreid over de dag maximaal een uur neer.