Start van hoofdcontent

LIMMEN

nl

Limmen komt bij van verwoestende brand: "Kerk betekende heel veel voor ons dorp"

4 mei 2018, 20.02 uur

LIMMEN De inwoners van Limmen zijn er kapot van. Hun Corneliuskerk ging gisteravond in vlammen op en de schade is enorm. De gemeenschap probeert ondanks het verdriet de schouders eronder te zetten. "Daaraan kan je zien dat het dorp heel hecht is."

De brand brak gisteren aan het begin van de avond uit. "We zijn meteen spullen gaan halen", vertelt een inwoner van het dorp. "Ook het uitvaartcentrum werd gealarmeerd, want er lag nog iemand opgebaard. Gelukkig hadden zij alle sleutels en konden we snel de deuren open zetten."

Lees ook: Uitvaartcentrum geëvacueerd na brand in Limmen: "Een horrorscenario"

Na een paar uur waren de grootste vlammen onder controle, maar de brandweer is nog tot in de ochtend bezig geweest met het nablussen. "Ze hebben dat gecontroleerd en heel goed gedaan", vertelt Piet Valkering van de Corneliuskerk. "Het dak is er nu af en we moeten de schade gaan opnemen. En kijken hoe we die gaan herstellen."

Lees ook: Limmen ontwaakt met zwaar beschadigde Corneliuskerk na verwoestende brand

De verwoesting van de kerk laat letterlijk en figuurlijk een zwart gat achter in het dorp. "Het is het baken van Limmen", aldus Piet. "Het wordt gesteund door talloze vrijwilligers en we hebben een hele vitale parochie. Echt een drama dat dit nu stilligt, maar we moeten vooruitkijken."

Lees ook: Dodenherdenking Limmen verplaatst na brand in kerk

De inwoners proberen om het normale leven door te laten gaan. Zo gaan de Bloemendagen gewoon door. De dodenherdenking wordt verplaatst.

NH Nieuws / Pieter van den Akker