Noord-Holland

Amsterdammer boos op NS-conducteurs die deuren sluiten voor 'te late' zwangere vrouw

4 mei 2018, 17.16 uur · Foto: ANP

Whatsapp

HILVERSUM André van der Vlugt snapt er een dag later nog niks van. Gisteravond, toen hij met collega's op een vertraagde trein stapte, wachtten de twee conducteurs niet op zijn zwangere collega die 'nog aan kwam hobbelen', ondanks een verzoek hiertoe. De zwangere vrouw kon uiteindelijk nog de trein instappen, nadat een collega de deur tegenhield, maar werd vervolgens met een aantal andere collega's de trein weer uitgezet.

Verontwaardigd over het voorval stuurde Van der Vlugt gisteravond een bericht op Twitter aan de NS: "Op Hilversum Noord wordt net een zwangere vrouw de trein uitgezet omdat ze te laat instapte in een trein die toch al vertraagd was en galante heer deur openhield. NS-Personeel beweert dat deur stuk is, klopt niet, trein rijdt gewoon weg."

"Ik zag vanochtend pas dat de NS had geantwoord", vertelt hij aan NH Nieuws. "Maar aan het gesprek dat daarop volgde op Twitter had ik niet zo veel. Naar mijn mening, geven ze geen antwoord op een belangrijke vraag: namelijk of dit de werkwijze is van de NS."

Vertraging
"Ik vroeg de conducteurs, die voorin de trein stonden, of ze nog even wilden wachten op mijn zwangere collega die eraan kwam", legt hij uit. "Ze stond al op de brug en was er bijna. De trein was toch al zes minuten vertraagd."

"Toch besloten de conducteurs de deuren te sluiten, dus ik hield ze tegen zodat mijn zwangere collega alsnog kon instappen", gaat hij verder. "Vervolgens kreeg ik bijna 300 euro boete, omdat ik de deur vernield zou hebben. Dat was niet zo. Toen zijn we allemaal de trein maar uitgestapt en is de trein verder gereden."

'Elke seconde telt'
De NS laat in een reactie weten dat het over het algemeen niet de bedoeling is dat deuren worden opengehouden. "Dat is levensgevaarlijk voor de passagier én het vertraagt de trein, terwijl op het spoor elke seconde telt", aldus een woordvoerder. "Maar ik moet echt benadrukken dat we de betreffende conducteur nog niet hebben gesproken, dus we weten nog niet wat er precies is gebeurd. Dat gaan we zo snel mogelijk uitzoeken."

Whatsapp