Ga naar Content

Hier kan jij vandaag de vrijheid vieren in West-Friesland

5 mei 2018, 14.22 uur · Aangepast 5 mei 2018, 14.35 uur
Door: · Foto:

HOORN Het belooft vandaag een mooie zonnige dag te worden, precies op tijd om te kunnen genieten van de vele bevrijdingsdagfeesten. Maar wat valt er allemaal te beleven in West-Friesland? We zetten de evenementen voor je op een rij.

Enkhuizen: Zoals elk jaar is er weer een Bevrijdingsmarkt, van 9.00 tot 16.00 uur. In tegenstelling tot voorgaande jaren is de rommelmarkt nu in de Westerstraat en Vijzelstraat.

Kinderen kunnen op een gezellige en sportieve manier Bevrijdingsdag vieren in het Wilhelminaplantsoen. Tussen 11.00 en 16.30 uur is er van alles te doen, van oudhollandse spelletjes, eigen broodjes bakken tot een stormbaan.

14.00 uur ontsteekt de burgemeester het bevrijdingsvuur bij het herdenkingsmonument in het plantsoen.

Hoorn: Bevrijdingsdag wordt groots gevierd met een muziekfestijn op de Roode Steen. Onder de nieuwe naam 'Bevrijdingsfestival' zijn er van 16.00 tot 23.00 uur optredens van meerdere artiesten, met gratis toegang. Voor kinderen zijn er van 11.00 tot 15.30 uur op het plein springkussens.

Medemblik: Rond 16.00 uur komen zoals elk jaar de hardlopers met de bevrijdingsfakkel aan in Medemblik. Burgemeester Frank Streng is om de deelnemers te verwelkomen bij het monument op de Landswerf aanwezig.

Ontbreekt er een bevrijdingsdagevenement? Laat het ons weten via [email protected].