Ga naar Content
Noord-Holland

Burgemeester Doetinchem in gesprek met supporters over buscombi De Graafschap - Telstar

4 mei 2018, 14.57 uur · Aangepast 4 mei 2018, 15.09 uur
Door: · Foto: NH Nieuws / Doetinchem

VELSEN-ZUID De burgemeester van Doetinchem gaat in gesprek met de supportersgroepen van Telstar en de Graafschap over de verplichte buscombi tijdens het playoff-duel van volgende week zondag.

De burgemeester wil dat Telstar-supporters met een bus naar het duel met De Graafschap in Doetinchem komen, uit angst voor ongeregeldheden. Deze beslissing is opvallend, aangezien de achterban van Telstar en De Graafschap al jaren bevriende supportersgroepen zijn.

Lees ook: Burgemeester Doetinchem is bang voor 'verstoring openbare orde' door Telstar-supporters

Eerder leek de burgemeester voet bij stuk te houden. Nu lijkt er dus toch een kans voor een opening. Aanleiding voor het gesprek is de brandbrief die de supporters Telstar en De Graafschap gisteren stuurde.

"Het leek hem een goed idee om een open gesprek aan te gaan", zegt de gemeente Doetinchem tegen Regio8. "Het besluit dat is genomen wordt daar toegelicht en andere partijen kunnen hun mening geven." Bij het gesprek zullen ook afgevaardigden van voetbalbond KNVB, De Graafschap, de politie en supportersgroepen aansluiten.

Eredivisie
Telstar speelt 10 mei in eigen huis tegen De Graafschap in de playoffs voor de Eredivise. Op 13 mei is de return in Doetinchem. Mocht Telstar winnen, dan is de club nog twee wedstrijden verwijderd van promotie naar de Eredivsie.