Ga naar Content
Noord-Holland

Gerard Joling verwacht burgeroorlog: "Land wordt overgenomen door buitenlanders"

4 mei 2018, 13.29 uur · Aangepast 4 mei 2018, 14.46 uur
Door: · Foto: ANP

AALSMEER Gerard Joling doet veel stof opwaaien met uitspraken die hij deed tijdens een interview met Playboy. "Dit land wordt overgenomen door buitenlanders en dat is de schuld van links", zegt de Aalsmeerse zanger.

Joling haalde uit naar de politiek van open grenzen en vreest gigantische gevolgen. "We hebben de afgelopen jaren gewoon te veel binnengelaten in een te klein land en vroeg of laat gaat dat botsen. Het zal mij niet verbazen als er binnen nu en drie jaar een burgeroorlog uitbreekt."

Politiebewapening
Het zit Joling nog steeds hoog dat vijf inbrekers enkele jaren geleden probeerden zijn huis binnen te komen. Hij vindt dat er veel harder moet worden opgetreden tegen criminelen. "We krijgen steeds meer inbraken, steeds meer overvallen, en het maakt dat tuig ook niet uit, want ze denken: 'Als ik word opgepakt dan kom ik toch in een soort hotel terecht waar ik zelf mag kiezen wat ik eet en waar ik alleen op een kamer kom te zitten'."

Lees ook: Kogelgat in auto Gerard Joling na Toppersconcert

Ook vindt hij dat de politie beter bewapend moet zijn. "Niet alleen met pepperspray, maar ook met het gebruik van knuppel en geweer. Je denkt toch niet dat je bij de Guardia Civil in Spanje iemand uit kan lachen of in zijn gezicht kan kwatten zonder dat er iets gebeurt? Dan slaan ze je met zes knuppels in elkaar. Hier mag dat weer niet. Wat is dat voor een beleid in Nederland?"

Paardenlul
Ook neemt de zanger geen blad voor de mond als hij het heeft over de waarnemend burgemeester van Amsterdam. Hij vindt dat foute beslissingen worden genomen tegen de woningnood. "Als jij negen jaar op een huis zit te wachten in Amsterdam maar je krijgt het niet omdat er krakers in zitten die er niet uit willen. Van Aartsen, die paardenlul, zegt tegen die mensen: 'Dan moet je maar aangifte gaan doen'."