Ga naar Content
Noord-Holland

Uitvaartcentrum geëvacueerd na brand in Limmen: "Een horrorscenario"

3 mei 2018, 22.30 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio

LIMMEN De Corneliuskerk in Limmen is vanavond getroffen door een allesverwoestende brand. Op het moment van de brand lag er een overledene opgebaard in het aangrenzende uitvaartcentrum. De kist met de overledene is veiliggesteld door toegesnelde brandweermannen.

"Dit is echt een horrorscenario. Triest en onwerkelijk", zegt Ton de Groot van Uitvaartverzorging Groot in Limmen tegen NH Nieuws. Hij staat toe te kijken hoe de brandweer met man en macht probeert te redden wat er te redden valt.  "Dit is bizar, gelukkig heeft de familie geen schade en kunnen ze zaterdag afscheid nemen." 

Lees ook: Zeer grote brand in Corneliuskerk Limmen: "Het is vreselijk triest"

De pastor zit volgens Ton's vrouw Mieke op dit moment in Ierland. "Dit is een rampscenario, juist deze kerk trok echt nog volle zalen", zegt ze verbouwereerd. Ton vult haar aan: "Dit is echt rampzalig, heel Limmen leeft voor deze kerk. De Corneliuskerk is een begrip."

Volgens het echtpaar is er "mega veel schade". "Alleen de muren staan nog, hoorden we van de brandweer. Maar boven stonden allemaal kaarzen en een archief dat honderden jaren terug gaat", somt hij op.

Over de oorzaak van de brand zijn nog geen officiele mededelingen gedaan. "Het kwam uit de nok, ze vermoeden aan de kant van school", aldus Ton. "Er waren dakdekkers bezig, hebben we gehoord, maar we willen nu niemand beschuldigen."