Ga naar Content

Zeer grote brand verwoest Corneliuskerk Limmen: "Het is vreselijk triest"

LIMMEN Een zeer grote brand heeft een groot deel van de bekende Corneliuskerk in Limmen verwoest. Aan het begin van de avond ontstond er brand op het dak en al snel waren de rookpluimen tot in de verre omgeving te zien. Rond 20.30 uur had de brandweer het vuur onder controle.

Buurtbewoners worden geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. De rook was lange tijd vanaf de snelweg A9 al te zien. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio zal het nablussen tot zeker morgenochtend gaan duren.

Lees ook: Uitvaartcentrum geëvacueerd na brand in Limmen: "Een horrorscenario"

Er werden vandaag onderhoudswerkzaamheden in de kerk uitgevoerd, maar het is onduidelijk of die tot de brand hebben geleid. "De binnenkant, de orgels, alles is verwoest. Het is vreselijk triest", zegt Joop Koppes die al sinds 1972 bij de kerk betrokken is tegen NH Nieuws. "De kerk is helemaal naar de knoppen", zegt hij met tranen in zijn ogen. Buiten stond hij te kijken naar hoe de brandweer de kerktoren en de pastorie probeerde te redden. "Dat is in ieder geval gelukt", licht de woordvoerder toe. 

Uitvaartcentrum
Een naastgelegen uitvaartcentrum moest door de brandweer worden geëvacueerd. Daarbij werd ook een kist met een overledene, die in de aula lag opgebaard, in veiligheid gebracht. 

We deden vanavond live verslag van de brand. Kijk hier de beelden terug.