Ga naar Content

Overleden lama Barry wordt nu al gemist: "Mijn familie kwam dagelijks langs"

DIEMEN Het overlijden van het Diemense icoon Barry de Lama heeft een hoop losgemaakt onder omwonenden. Het dier overleed maandag op 29-jarige leeftijd en wordt nu al ontzettend gemist.

"Ik was er verdrietig over en vond het jammer. Ik kwam hier wel eens op de fiets langs en als er vrienden langskwamen liet ik hen Barry altijd zien", zegt een omwonende tegen NH Nieuws. "Het was een leuk onderdeel van onze gemeente om even te komen staan bij Barry en even te zwaaien", vervolgt hij.

Barry stond tientallen jaren op een klein weiland bij het Spoorpad langs de A1. Als je de plek in Google Streetview opzoekt, dan zie je hem zelfs staan.

Lees ook: Bloemen bij weiland van overleden lama Barry

Zijn eigenaren Martha Hartsink en haar echtgenoot Cor moesten op een gegeven moment hun dierenboerderij verhuizen. Barry was echter te groot om mee te nemen en dus bleef hij de rest van zijn leven op het veldje staan. Hij kon afgelopen zondag opeens niet meer op zijn benen staan. Hierop besloten zijn baasjes hem in te laten slapen.

Barry Creemers
De lama is vernoemd naar Barry Creemers, die vandaag ook langskwam bij het weilandje om afscheid te nemen. "Ik was een jaar of twee en mijn vader kwam hier vroeger altijd. Die wilde mij een lama cadeau doen, maar dan moest ik hem wel Barry noemen. En zo geschiedde."

Barry Creemers zag zijn naamgenoot zo nu en dan. "Ik liep hier weleens langs. De laatste tijd niet meer zo vaak, omdat ik ergens anders studeerde, maar mijn familie liep hier dagelijks langs om gedag te zeggen."

Foto: Facebook: Barry de Lama