Noord-Holland

Stadionplein Amsterdam 1 juni al omgedoopt tot Johan Cruijffplein

3 mei 2018, 16.16 uur · Aangepast 3 mei 2018, 17.28 uur · Foto: Bouw Woon Leef

Whatsapp

AMSTERDAM (AT5) Het Stadionplein in Amsterdam wordt op vrijdag 1 juni officieel het Johan Cruijffplein. Dat valt te lezen in een brief van de gemeente aan de bewoners van het plein in Amsterdam-Zuid.

Daarnaast wordt gemeld dat bewoners recht hebben op een financiële tegemoetkoming van de gemeente. Dat is 70 euro voor een particulier adres. 150 euro voor een zakelijk adres. Op 1 juni worden de veranderingen officieel gemaakt. Ook de nieuwe bordjes worden dan opgehangen.

Petitie
Bewoners van het Stadionplein hoorden onlangs via de media dat hun plein wordt omgedoopt tot het Johan Cruijffplein. Een deel van hen is boos vanwege de plannen en daarom is een bewoner de petitie 'Stadionplein moet de naam Stadionplein houden' gestart. Op het Stadionplein worden volgens bewoners vooral sporters van voor 1928 geëerd. 

En daartoe behoort Johan Cruijff niet. De naamsverandering wordt door sommigen dan ook aangeduid als 'pure onzin'. "Niemand had hier behoefte aan. Ik snap dat Johan Cruijff een geweldige voetballer was, maar eer hem dan door de Arena naar hem te vernoemen, dat heeft tenminste met voetbal te maken."

Whatsapp