Ga naar Content

Live natuurbeelden vanaf terrein Tata Steel

IJMUIDEN Torenvalken, ijsvogels, zandhagedissen; je zou het misschien niet verwachten, maar je kunt deze en andere bijzondere diersoorten tegenkomen op het terrein van Tata Steel in IJmuiden. Vanaf vandaag kun je ze live in de gaten houden via drie webcams die het staalbedrijf heeft geplaatst.

Een van die webcams staat bij de nestlocatie waar vorig jaar torenvalken met succes hebben gebroed. De andere twee webcams staan bij een sloot op het noordelijk deel van het terrein van het staalbedrijf. "Deze waterpartij trekt veel insecten en vogels, waaronder de felgekleurde ijsvogel, die vlakbij broedt", aldus Tata Steel.

Directeur Hans van den Berg laat weten: "We zijn trots op de waardevolle natuur op ons terrein. Via deze webcams willen we iedereen daarvan laten meegenieten."

De biotopen bij het staalbedrijf omvatten onder meer natte duinvalleien, kruidenrijke graslanden en meer dan 100 jaar oud bos. Bijzondere soorten die er voorkomen zijn de zandhagedis, rugstreeppad, nachtegaal, de sprinkhaanrietzanger, de argusvlinder en zeldzame orchideeën als hondskruid en moeraswesporchis.

De natuurbeelden zijn hier te volgen.

Foto: Tata Steel