Opbouw Bevrijdingspop Haarlem op schema: klaar voor warme zaterdag

0
Whatsapp

Noord-Holland

Opbouw Bevrijdingspop Haarlem op schema: klaar voor warme zaterdag

2 mei 2018, 19.35 uur · Aangepast 2 mei 2018, 20.04 uur

HAARLEM Ondanks regenachtig weer de afgelopen dagen ligt de opbouw van Bevrijdingspop in Haarlem op schema, meldt de organisatie vandaag. De verwachting is dat het zaterdag vanaf 12.00 uur druk zal zijn in de Haarlemmerhout en omgeving: er is mooi weer voorspeld en Bevrijdingsdag valt in het weekeinde.

De tribunebouwers, vrachtwagens en heftrucks moesten de afgelopen dagen aan het werk tijdens de zware regenval en dat heeft het gras behoorlijk getekend. Met extra zand wordt het terrein op tijd opgeknapt. Ook heeft de organisatie de gemeente beloofd het gras in de Hout te zullen herstellen. 

Herdenkingsconcert
Bevrijdingspop begint vrijdagavond met een herdenkingsconcert op het Houtpodium na de Dodenherdenking op de Dreef. Het concert duurt tot ongeveer half tien. De Haarlemse hoofdact van zaterdagavond, Alain Clark, treedt ook tijdens dit concert op.

Aan het begin van de zaterdagmiddag begint Bevrijdingspop echt. Officieel is het moment om vijf voor vijf (16.55 uur), waarbij in het hele land bij bevrijdingsfestivals wordt stilgestaan bij de vrijheid.

Lees ook: Line-up Bevrijdingspop bekend: 'oude bekenden en verrassende nieuwkomers'

Op het hoofdpodium zijn naast Alain Clark in Haarlem ook stadsgenote Jacqueline Govaert, Ladysmith Black Mambazo, Di-rect en Triggerfinger de grote publiekstrekkers. Op de site is alles te lezen over deze editie van Bevrijdingspop.

NH Events is zaterdagmiddag live bij Bevrijdingspop in Haarlem. Volg de Facebookpagina van NH Events voor meer informatie.

Whatsapp