Ga naar Content
Sport

Burgemeester Doetinchem is bang voor 'verstoring openbare orde' door Telstar-supporters

2 mei 2018, 18.06 uur · Aangepast 2 mei 2018, 18.56 uur
Door: · Foto: NH Sport

DOETINCHEM Telstar-supporters die op zondag 13 mei naar De Graafschap - Telstar willen, moeten verplicht met een buscombi reizen. De gemeente Doetinchem ziet het duel als risicowedstrijd.

In de Gelderlander zegt burgemeester Mark Boumans van Doetinchem dat de politie bang is voor ongeregeldheden bij het duel in de play-offs van de Jupiler League. Waarom de politie dat denkt, is onduidelijk. De supportersgroepen van beide clubs onderhouden juist al jaren een zeer vriendschappelijke relatie. Zo werden in 2006 supporters van De Graafschap nog ontvangen met een drankje en een broodje in Velsen-Zuid. 

Tegen de krant zegt Boumans: "In lijn met eerdere seizoenen is gezamenlijk besloten om de nacompetitiewedstrijden in categorie B te plaatsen. In de play-offs zijn de belangen voor beide clubs en supporters groter dan in de reguliere competitie. Ook de gemeente Velsen heeft Telstar-De Graafschap beoordeeld als categorie B wedstrijd."

Lees ook: 'Telstar-fans boos over verplichte buscombi naar De Graafschap'

Teleurstelling
De burgemeester begrijpt dat supporters niet gelukkig zijn met de regeling: "Dit hebben we onder meer vernomen door de vele reacties op social media. Dat betreuren wij ook, maar we moeten een brede afweging maken. We hopen desalniettemin op een sportieve wedstrijd."