Start van hoofdcontent

HEILOO

nl

Tamme duif Skipper weer terecht, maar heeft zware verwondingen

2 mei 2018, 13.16 uur · Aangepast 2 mei 2018, 13.49 uur · Foto: Uitkijkpost

HEILOO De familie Van den Boogaard kan opgelucht ademhalen: hun tamme duif Skipper is weer terecht. Toch is het nog afwachten of het beestje er weer bovenop komt. De duif is naar de dierenarts gebracht omdat het beestje aanzienlijke verwondingen heeft.

Skipper werd sinds maandag vermist. De vader van het gezin, Erik van den Boogaard, vertelde eerder al bang te zijn "dat er een roofvogel is langsgeweest, of een kat".

Of één van deze beesten daadwerkelijk zijn geliefde duif heeft gepakt, is niet bekend. Wel is Skipper flink gewond geraakt door haar avonturen, meldt mediapartner Uitkijkpost.

Verlamd of gebroken
Zo lijkt het erop dat de linkervleugel en het pootje van de duif gebroken of verlamd zijn. De lichaamsdelen zitten daarom nu gespachteld. Bovendien krijg Skipper voorlopig medicijnen tegen de pijn. 

Lees ook: Tamme duif Skipper spoorloos: "Bang dat er een roofvogel is langsgeweest"

Toch zullen Erik, zijn vrouw en kinderen voorlopig vooral blij zijn dat de duif is terugekeerd. Ze zaten behoorlijk in de rats over de verdwijning van Skipper. "Het beestje is normaal gesproken altijd erg honkvast, lokken is nooit nodig geweest, ze komt eigenlijk nooit verder dan tien meter van haar kooi met haar partner."