Noord-Holland

Portret oud-burgemeester Huizen verwijderd uit galerij na 'grensoverschrijdend gedrag'

2 mei 2018, 14.36 uur · Aangepast 2 mei 2018, 15.41 uur

ANP
ANP

HUIZEN - HUIZEN Het portret van Fons Hertog is volgens een woordvoerder van gemeente Huizen verwijderd uit de galerij van oud-burgemeesters. De voormalige bestuurder stapte op omdat hij beschuldigd werd van "grensoverschrijdend gedrag".

De betrokken medewerkers zouden "het op prijs stellen dat het portret wordt verwijderd", aldus de zegsman. Het is nog onbekend of het schilderij in de toekomst terug zal keren in de galerij. "Dat moet in overleg met de betrokkenen worden bezien."

Zes klachten
Zes medewerkers dienden een klacht in tegen de oud-burgemeester. Ze ondervonden al langere tijd last 'van de uitwisseling van social media-berichten tussen hen en de voormalig burgemeester'. 

Lees ook: Grensoverschrijdend gedrag afgetreden burgemeester Huizen 'mogelijk topje van de ijsberg'

Toch hebben zowel de slachtoffers als de provincie Noord-Holland en de gemeente uiteindelijk geen aangifte gedaan. De betrokken medewerkers gaven volgens de woordvoerder aan dat de kwestie met het ontslag van Hertog gedaan was. "Hun doel was een veilige werkplek."

Lees ook: Sicko Heldoorn (61) nieuwe burgemeester gemeente Huizen

Bovendien zou er in strafrechtelijke zin geen sprake zijn van een ambtsmisdrijf. "We hebben daarom geen aangifte gedaan."