Start van hoofdcontent

HOORN

nl

Vreemde tweet over brandweercommandant is een raadsel voor Hoornse voetbalclub: "Wij gaan van Twitter en Facebook af"

1 mei 2018, 10.32 uur · Aangepast 1 mei 2018, 12.11 uur · Foto: ANP

HOORN Voetbalclub HVV Hollandia uit Hoorn haalde gisteren via Twitter hard uit naar de brandweercommandant van Amsterdam-Amstelland, Leen Schaap. "Hulp zoeken is het enige wat deze politieman kan helpen en gauw oprotten", was er te lezen. Maar volgens interim voorzitter Gerard Hubers hebben ze geen idee hoe de tweet op de pagina terecht is gekomen.

De tweet verscheen gisteravond naar aanleiding van een interview met Schaap op NPO Radio 1. De informatie is afkomstig van een club genaamd 'vrienden van de brandweer'. "Zij hadden een link gedeeld en die kwam opeens ook op mijn Facebookpagina", zegt medewerker Peter van Lobberegt. "Daar wil ik helemaal niets mee te maken hebben. Ik heb ze gelijk ontvriend, maar op de een of andere manier is het vervolgens toch op Twitter terechtgekomen", zegt hij tegen NH Nieuws.

Helemaal klaar mee
Beide mannen denken dat iemand hun accounts heeft gehackt. "We zijn in het verleden vaker gehackt, ik ben er helemaal klaar mee", vult Hubers aan. "We gaan daarom van Twitter en Facebook af en de website zelf laten we ook onder handen nemen", zegt hij vastbesloten.

"De KNVB reageerde ook al", beschrijft Hubers de commotie die na de verstuurde tweet ontstond. Hij hoopt dat de wind snel weer gaat liggen. "Heel vervelend dit", besluit hij.

Interview zelf
Brandweercommandant Schaap zei in dat interview onder meer dat hij de brandweer een "verwaarloosde organisatie" vindt. "Het is voor het eerst dat de organisatie leiderschap tegenkomt dat niet terugdeinst voor intimidatie." 

Het contract van de brandweercommandant werd onlangs met drie jaar verlengd. Schaap wil bij de brandweer zorgen voor een cultuuromslag, onder meer door meer vrouwen aan te nemen en de 24-uursdiensten af te schaffen.