Ga naar Content

Haarlemmermeer dreigt met onteigening panden in verpauperde Hoofddorpse winkelstraat

30 april 2018, 20.51 uur
Door: · Foto: HC Nieuws

HOOFDDORP Het college van Haarlemmermeer vindt het tijd om de panden aan de Concourslaan 53 en 55 in Hoofddorp te onteigenen. De gemeente en een projectontwikkelaar willen nieuwbouw realiseren in de verpauperde winkelstraat, maar de eigenaren van twee panden laten zich niet uitkopen. In plaats daarvan stelden ze voor zelf met een bouwplan te komen, maar daarover is nog altijd geen akkoord bereikt.

Eigenlijk zou er in februari al gestemd worden over het onteigeningsplan, maar die stemming werd uitgesteld omdat de gemeenteraad de onderhandelende partijen nog een kans wilde geven om er zelf uit te komen. Volgens mediapartner HCNieuws is dat tot op heden niet gelukt, en verbindt het college daar zijn conclusies aan.  

Lees ook: Hoofddorpse ondernemers strijden voor opknappen verpauperde winkelstraat

De gemeente en projectontwikkelaar Square Garden willen het verloederde gebied een impuls geven door een hele rij panden plat te gooien, om er weer een fris ogend winkelgebied van te maken.

Sloopkogel
Omdat onder andere pandeigenaar Anand Khami niets voor een sloopkogel tegen zijn bakstenen voelde, besloot de projectontwikkelaar terug te grijpen op een toezegging van de gemeente uit 2011. In dat jaar stelde de gemeente dat indien er met de ondernemers geen akkoord wordt bereikt, de panden onteigend worden.  

De gemeenteraad vindt onteigening nog een veel te zware stap. De eigenaren van de panden staan nog open voor onderhandelingen, en ook het college wil nog om de tafel. Als er alsnog een akkoord wordt bereikt, kan het onteigeningsplan de prullenbak in.