Ga naar Content

Wervershoof krijgt professionele skeelerbaan

30 april 2018, 16.02 uur · Aangepast 30 april 2018, 17.34 uur
Door: · Foto: ANP Foto

WERVERSHOOF De skeelerbaan in Wevershoof krijgt in de toekomst een zeer speciale toplaag waardoor wedstrijden op top-niveau gereden kunnen worden. Het is hiermee de derde skeelerbaan met deze toplaag in Nederland.

Deze toplaag is speciaal nodig voor Nederlandse, Europese en Wereldkampioenschappen. Skeelervereniging Radboud, die gebruik maakt van de baan in Wervershoof, is erg verheugd met de toekomstige gang van zaken en is ook zeker van plan om grote toernooien en kampioenschappen te gaan organiseren op de nieuwe baan. 

De totale kosten voor de nieuwe toplaag bedragen maar liefst 72.000 euro. Aangezien skeelervereniging Radboud maar een redelijk kleine club is, met 250 leden, zal de helft van dit bedrag door de provincie betaald worden. Na lang beraad hebben ook de gemeenteraadsleden besloten om eenmalig 15.000 euro te verstrekken, hoewel veel raadsleden het hier niet mee eens waren, aldus mediapartner Medemblik Actueel.

De rest van het geld moet de vereniging naar eigen zeggen "nog bij elkaar schrapen." Hier is enige haast bij, aangezien de toplaag alleen maar aangebracht kan worden bij warm en droog weer.