Noord-Holland

De Peiling: Verbod op roken in auto met kinderen?

30 april 2018, 13.51 uur · Aangepast 30 april 2018, 14.01 uur

- Vlaanderen gaat roken in een auto waar kinderen in zitten verbieden. Rokers riskeren gevangenisstraf en een flinke geldboete. Moet Nederland dat voorbeeld volgen?

Zwaar straffen
De Vlaamse minister van Leefmilieu stuurt voor de zomer een wetsvoorstel naar het parlement. Wie voortaan in een auto met kinderen rookt kan een maand tot een jaar celstraf krijgen en/of een boete van 100 tot 250.000 euro. Ook e-sigaretten vallen onder de nieuwe wet.

Andere landen
België is niet het eerste land met een rookverbod voor mensen die met kinderen in een auto zitten. In onder andere Frankrijk, Ierland, Groot Brittanië, Canada en Australië is het al verboden. In Nederland mag roken in de auto met kinderen nog wel.

Wat vind jij?
Is het een goed idee om ook hier het roken in een auto met kinderen te verbieden en flink te bestraffen? Hoe waren de ritjes achterin toen jij jong was?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18:00 en 19:00 uur. Bel 088-850.51.52 als je mee wilt praten.  De meeste reacties op De Peiling staan op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar depeiling@nhnieuws.nl