Ga naar Content
Noord-Holland

Wings For Animals: Stewardess Annelies slaat haar vleugels uit voor dierenwelzijn

30 april 2018, 12.51 uur · Aangepast 30 april 2018, 14.20 uur
Door: · Foto: Facebook Wings For Animals

SCHIPHOL De Noord-Hollandse KLM-stewardess Annelies Moolenaar heeft naast haar werk nog een andere grote passie: dieren. Ze mag vaak naar exotische bestemmingen afreizen, maar schrikt daar dan soms van het dierenleed dat ze aantreft. Daarom zet ze zich met haar stichting Wings for Animals in om zoveel mogelijk dieren te helpen.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Wings for Animals is twee jaar geleden opgericht door Annelies en vier andere stewardessen. Annelies is al sinds kleins af aan een echte dierenvriend. In haar jeugd deed ze al vrijwilligerswerk bij meerdere asiels. "En toen ik in 1996 begon met vliegen zag ik natuurlijk veel van de wereld, maar ook veel ellende."

Het begon met zo en af toe het helpen van bijvoorbeeld een hond, door zo'n beest in haar eentje of met een collega naar de dierenarts of zelfs naar Nederland te brengen. "Maar op een gegeven moment vond ik dat we krachten moesten gaan bundelen en ben ik met meerdere stewardessen deze stichting begonnen."

Inmiddels is het veel meer geworden dan het helpen van een zielig hondje aan de kant van de weg. Dankzij donaties kan de stichting voorlichting geven, medicijnen transporteren en grote sterilisatieprogramma’s uitvoeren.  En zo nu en dan roept de stichting de hulp in van de Amsterdamse dierenarts Piet Hellemans.

Curaçao
Hellemans is ook ambassadeur van Wings For Animals. Hij reist in juni voor de stichting naar Curaçao, om daar met 9 andere dierenartsen 400 honden te steriliseren en castreren. Op het eiland lopen vele duizenden straathonden rond, veel met ziektes. Door zoveel mogelijk honden te steriliseren en castreren, zullen er minder nieuwe hondjes geboren worden die die ziektes weer kunnen verspreiden.

Annelies heeft er altijd wel in geloofd dat haar stichting projecten van dit formaat zou aankunnen: "Je moet klein beginnen, heel veel leren en je moet een doel voor ogen houden: het welzijn voor dieren."