Noord-Holland

Verloren knuffeltje beleeft dag van haar leven met voetbalfans

30 april 2018, 11.19 uur · Aangepast 30 april 2018, 12.04 uur · Foto: Steef Koning

Whatsapp

CASTRICUM Een knuffeltje dat gistermiddag moederziel alleen in de trein tussen Castricum en Zaandam werd achtergelaten, was niet lang in haar uppie. Het pluchen beest werd op sleeptouw genomen door een groep jongens die haar de dag van haar leven bezorgden.

Steef Koning en vier vrienden stapten in Castricum op de trein om in Zwolle naar de wedstrijd van PEC Zwolle tegen Willem II te kijken. Tegelijkertijd stapten ook een vrouw en twee of drie meisjes in, die een paar stoelen voor het vijftal gingen zitten.

Op Zaandam stapten de vrouw en kinderen weer uit. "Een van mijn vrienden zag hoe een van de meisjes vanaf het perron naar de trein wees en hoe de vrouw haar hand voor haar mond sloeg." De jongen liep naar de plek waar het stel had gezeten en zag daar de knuffel nog liggen. "De deuren waren al dicht dus we konden niets doen", vertelt Steef aan NH Nieuws.

Peckelientje
Omdat de jongens niet meteen wisten wat ze met de knuffel moest doen, namen ze haar mee. "We hebben haar Peckelientje genoemd, naar PEC Zwolle." En zoals het een ware voetbalfan betaamt, kreeg ze een passend pakje aan. "Een klein shirtje hadden ze niet in het stadion, dus het werd een slab. Handig voor in de kroeg later."

Lees ook: Autistische Max (6) tekent verloren spullen: "Mam, wat is er met mijn tas gebeurd?"

Peckelientje bracht uiteindelijk de rest van de dag met haar nieuwe vrienden door. "We hebben nog een biertje in de kroeg gedaan en uiteindelijk is ze met mij meegegaan naar huis. Vannacht heeft ze op mijn nachtkastje gezeten."

Steef zette de foto's van hun dag op Facebook. Herken jij Peckelientje of weet je van wie ze is, stuur dan een mailtje naar internet@nhnieuws.nl of app ons via 06-30093003. Wij brengen je dan in contact met Steef.

Steef Koning
Steef Koning
Whatsapp