Ga naar Content

Deel buschauffeurs Haarlem staakt niet uit angst om 'erop afgerekend' te worden

30 april 2018, 11.23 uur · Aangepast 30 april 2018, 12.06 uur
Door: · Foto: Shutterstock

HAARLEM Een aantal buschauffeurs in Haarlem heeft, ondanks de ov-staking, toch besloten om vandaag aan het werk te gaan. Het zou vooral gaan om de jongere werknemers, verwacht één van hen. "Zij hebben geen vast contract."

"Ik hou van m'n werk", zo motiveert één van de jongere chauffeurs zelf zijn keuze om toch aan de slag te gaan. Maar een oudere collega verwacht dat de jongere tak vooral bang is "dat ze er later op afgerekend worden als ze nu staken."

Om hun baan te beschermen, zouden de medewerkers er daarom voor kiezen om gewoon volgens dienstregeling te rijden. Een Haarlemse chauffeur verwacht zelfs dat uiteindelijk slechts de helft van zijn collega's daadwerkelijk gaat staken. "Het zal zo fifty/fifty zijn." 

Zaanstreek
Ook in de Zaanstreek kiezen sommige chauffeurs ervoor om gewoon te gaan werken. "Ze vroegen ons of we willen staken of werken. Vanmorgen bleek dat mensen zich daar toch geïntimideerd over voelen en aan het werk zijn gegaan." Daardoor rijden vandaag zo'n veertien bussen in de regio wel. 

Lees ook: Op zoek naar alternatief vervoer tijdens de busstaking? NH Nieuws helpt je verder!

De overige chauffeurs leggen het werk vandaag en morgen neer, omdat hun werkgevers weigeren hen langere pauzes en meer salaris te geven.