Ga naar Content
Noord-Holland

Stadspartij Den Helder doet niet mee aan coalitie met CU en PVV

30 april 2018, 00.38 uur · Aangepast 30 april 2018, 01.24 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

DEN HELDER De voorgenomen coalitie van Beter voor Den Helder met CU, PVV, Stadspartij, Seniorenpartij en Behoorlijk Bestuur is van de baan. De Stadspartij heeft vanavond laten weten de samenwerking niet te zien zitten.

Dat schrijft mediapartner LOS Den Helder. "De afgelopen dagen is gebleken hoe instabiel de beoogde coalitie is. Er is onvoldoende vertrouwen dat het akkoord op hoofdlijnen basis biedt voor vier jaar stabiel vaarwater, met een brug naar de niet coalitie deelnemende partijen. De voorgestelde wethouderskandidaten spelen hierbij een rol", aldus Stadspartij Den Helder. 

Het vormen van een coalitie kwam in Den Helder op losse schroeven te staan nadat in het geheim een voorlopig coalitieakkoord werd opgesteld. "De Stadspartij gunt Den Helder een coalitie die bouwt, oprechte interesse heeft in elkaars argumenten en knalhard werkt aan de toekomst van onze stad. Met respect voor verschillen en met open oor en oog voor onze inwoners. Ook als wij daar na dit besluit geen deel van uitmaken.”