Ga naar Content

Mozaïek Martin Luther King wint Bloemendagen Anna Paulowna

ANNA PAULOWNA Prikploeg familie Op ‘t Ende heeft de felbegeerde titel ‘Nederlands Kampioen Bloemendagen’ gewonnen. De prikkers maakten diepe indruk op de jury met hun mozaïek van Martin Luther King. “Winnen is niet ons voornaamste doel, maar het is wel een ontzettend mooi compliment voor ons harde werken!”

Dat vertelt prikker Ton Op ‘t Ende aan onze mediapartner Noordkop Nieuws. De jury was zeer te spreken over de goede afwerking. Het is niet de eerste keer dat de groep een prijs wint. In 2013 wonnen zij met hun werk van John F. Kennedy ook het kampioenschap. 

De prikploeg van Op ‘t Ende bestaat uit zo’n vijftien man en dat zorgt volgens de prikker voor veel gezelligheid. "De week voorafgaand aan de Bloemendagen is misschien hectisch, maar het is ook gewoon heel erg leuk! Als je daarna op vrijdag rond 02.00 uur in de nacht samen het mozaïek in de tuin kunt zetten, kun je niet anders dan ontzettend trots zijn!"

Zaterdag ging de 65e editie van de Bloemendagen in Anna Paulowna en Breezand van start. Bloemprikkers halen daarbij alles uit de kast. Niet alleen mozaïeken, ook straten en bruggen zijn met bloemen versierd. Om alles op tijd af te krijgen hebben veel bloemprikkers zelfs Koningsdag aan zich voorbij laten gaan, maar dat lijkt de moeite waard geweest te zijn.