Ga naar Content

Van den Brom vindt dat Coutinho grens heeft overschreden

AMSTERDAM Voor de wedstrijd Ajax - AZ (3-0) ging het veel over de situatie tussen Wout Weghorst en Gino Coutinho. De reservedoelman maakte afgelopen vrijdag een zware overtreding op de spits tijdens de training en daardoor kon Weghorst niet meedoen tegen Ajax. Van den Brom was duidelijk in zijn commentaar: "Dit soort dingen gebeuren vaak en je hoopt dat dit binnen de perken blijft. Dat was nu zeker niet het geval."

Boete
Wout Weghorst verliet vrijdag de training met een behoorlijke wond in de schaam/liesstreek. Inmiddels is de wond gehecht en liet de spits zijn gezicht zaterdag weer zien op het trainingscomplex. In eerste instantie zou John van den Brom Gino Coutinho buiten de selectie houden, maar Weghorst vond die straf te zwaar. Nu krijgt Coutinho alleen een boete. "Ik sta daarachter, maar het is nu verder aan de directie. En dat zal verder na het weekend worden bepaald", aldus de Alkmaarse oefenmeester.

Lees ook: Hechtingen in edele delen Weghorst na charge Coutinho op training

Het is onduidelijk hoe lang Wout Weghorst buitenspel staat. AZ verloor overigens redelijk kansloos de wedstrijd in de Amsterdam Arena met 3-0 van Ajax.

Lees ook: Ajax overklast AZ in de laatste thuiswedstrijd

Klik de video aan voor de volledige reactie van John van den Brom over de situatie van Wout Weghorst en Gino Coutinho.

Foto: Pro Shots/Lars Smook