Ga naar Content
Sport

Mitchell Dijks voetbalt verder bij Bologna, toekomst Viergever nog onzeker

29 april 2018, 19.52 uur · Aangepast 29 april 2018, 20.21 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Lars Smook

AMSTERDAM Mitchell Dijks nam voorafgaand aan de laatste thuiswedstrijd van Ajax tegen AZ (3-0) afscheid van het publiek in de Johan Cruijff ArenA. Hij vervolgt zijn loopbaan bij het Italiaanse Bologna. Ook Nick Viergever nam afscheid van de supporters.

Bologna is de huidige nummer twaalf van de Serie A. Mitchell Dijks vertrekt transfervrij naar de Italiaanse club. 

Dijks kende een vreemde loopbaan bij Ajax. De Purmerender doorliep de jeugdopleiding en debuteerde in het seizoen 2012/2013 onder coach Frank de Boer in het eerste.

Hij werd vervolgens een jaar verhuurd aan sc Heerenveen. Daarna kwam hij weer voor even uit voor Ajax waarna Willem II de back transfervrij overnam. Een jaar later kocht Ajax hem weer terug bij gebrek aan linksbacks. Hij werd in 2017 nog een half jaar verhuurd aan Norwich City, kwam terug maar had weinig uitzicht meer op speeltijd na de komst van Nicolás Tagliafico en Maximilian Wöber. Hij vertrekt nu dus transfervrij naar Bologna.

Nick Viergever
Nick Viergever, die ook afscheid nam van de supporters, staat in de belangstelling van PSV. Officiële mededelingen daarover later echter nog op zich wachten.

Viergever kwam in 2014 over van AZ naar Ajax. Hij raakte een beetje op een zijspoor, maar was vorig seizoen toch nog beslissend met een doelpunt in de Europa Leaguewedstrijd tegen Schalke 04, waardoor de Amsterdammers naar de halve finale gingen. Dit seizoen kwam hij in negen competitiewedstrijden in actie voor Ajax. Half november liep hij een scheurtje op in een bot in zijn enkel. Net toen hij daarvan terug leek te komen raakte hij weer geblesseerd aan zijn enkel.